'Eén-tweetje tussen gemeente Heemstede en Vomar'

Heemstede

De Vomar kan zijn borst nat maken. Er is massale tegenstand van omwonenden in de Heemsteedse buurt waar de supermarktketen een groot, nieuw filiaal wil neerzetten.

Bewoners van de Eikenlaan, Julianalaan en Binnenweg, en ook ver daarbuiten, voelen niets voor een winkel midden in hun wijk. Er is al een officieel geregistreerde actiegroep opgericht: Vereniging Buurtgenot-en Binnenweg Oost.

Drijvende krachten achter de vereniging zijn Bas van Os (Julianalaan) en Marc de Rooij (Eikenlaan) die met hulp van veel buurtgenoten honderden flyers hebben rondgedeeld. Daarin staan breed uitgemeten de consequenties van de komst van de supermarkt voor de buurt, zoals zij die zien: overlast, lawaai, verkeerschaos, aantasting van het woongenot en het einde van het pittoreske dorpskarakter van het wijkje.

Van Os en De Rooij hebben het sterke vermoeden dat de komst van de Vomar een één-tweetje is tussen de gemeente en het concern. ,,Volgens ons zit het zo: de Vomar wil graag een grote supermarkt, de gemeente wil een parkeergarage. Dan ligt het voor de hand dat de gemeente tegen het concern zegt: ‘Jij krijgt je supermarkt, maar dan wel met een ondergrondse parkeergarage, waar wij ook nog wat aan hebben’.’’

Zie de krant van woensdag voor het complete bericht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.