Haarlemmermeer: Dossier Calatrava gesloten

Bart Boele
Hoofddorp

Wat betreft Haarlemermeer is het dossier Calatrava gesloten. De laatste rechtszaak tegen de aannemers van de bruggen Citer, Harp en Luit is door de gemeente verloren.

B en W van Haarlemmermeer willen het daar bij laten. ,,We zijn nu twaalf, dertien jaar bezig met het kijken naar problemen over roest en meerwerk. Met deze uitspraak van de Raad voor de Arbitrage is de vraag: is het nu genoeg of gaan we verder. Wij hebben besloten om niet verder te gaan’’, aldus HAP-wethouder Marjolein Steffens.

,,Ondanks het gelijk van de gemeente op onderdelen hebben we juridisch niet gelijk gekregen.’’ Gemeente en aannemers procederen al jaren over de Calatravabruggen in en tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Aannemers daagden de gemeente drie keer voor de rechter met miljoenenclaims. De gemeente daagde de aannemers eenmaal voor 1,3 miljoen euro. De gemeenteraad gaf eerder al aan dat wat haar betreft het dossier wel kan worden gesloten na zoveel jaar rechtszaken. Deze laatste kost Haarlemmermeer 7.500 euro.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.