Elke dag een ander schilderij

Goed Wonen
Velsen-Zuid

Vrijwel dagelijks gaan er bijzondere objecten van hand tot hand. Een opvallende architectuur, een prachtige ligging, een kindvriendelijke omgeving. In deze rubriek wordt verteld over het bijzondere van een transactie.

Adres: Van Tuyllweg 4, 1981 CK Velsen-Zuid Bouwjaar: 1932 Inhoud woning: 536 m3 Woonoppervlakte: 202 m2 Perceeloppervlakte: 520 m2 Vraagprijs: 975.000 euro k.k.

Velsen-Zuid was in vroeger eeuwen een gewild woonoord voor rijke Amsterdamse kooplieden. Een aantal buitenplaatsen als Velserbeek en Beeckestein is daar een mooi voorbeeld van. Rond Velserbeek werd een fraai park aangelegd inclusief in de 19e eeuw een theehuis en een Orangerie. De laatste eigenaren lieten nog enkele zeldzame boomsoorten aanplanten. Voor kinderen is er tegenwoordig een speelweide, een hertenkamp en een kinderboerderij. Velserbeek is daarmee een heerlijk wandelgebied.

De rustieke locatie is volgens de huidige bewoners een oase van rust in de Randstad. ,,We stappen op de fiets en rijden door de duinen naar Parnassia in Bloemendaal. Verder zit je met de auto snel op de A9 richting Amsterdam of Schiphol. De draagvleugelboot is trouwens een uitstekend alternatief voor een trip naar de hoofdstad. We lopen er zo naar toe en een half uur later staan we op de Dam."

De villa werd in 2001 compleet gestript. ,,Er was niet veel meer van over. We hebben de woning totaal nieuw ingericht en gemoderniseerd. Een paar jaar later hebben we nog een kantoor tevens gastenverblijf gerealiseerd met een eigen keuken, toilet en douche plus een ruime stenen buitenberging. Het betekent dat je eventueel gelijkvloers kunt wonen. Verder hebben we een zonnige grote tuin en wonen dichtbij scholen, winkels, het IJmuidense strand en het Noordzeekanaal waar je nooit uitgekeken raakt op de grote zee- en cruiseschepen."

De woning wordt gekenmerkt door een praktische indeling met de mooie open woonkeuken centraal in de woonkamer gelegen met een granieten aanrecht en een leistenen vloer. De zitkamer is L-vormig met een tuingerichte ca. 4.75 x 3.35/4.35 meter grote uitgebouwde eetkamer inclusief openslaande deuren plus een aparte studeer/TV kamer. Aan de voorzijde is er een vrij uitzicht op het park. Het kantoor/gastenverblijf heeft een oppervlakte van 34 m2 en beschikt over vloerverwarming. Het verblijf is zowel binnendoor als apart van buiten bereikbaar. Een brede trap voert naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich een grote slaapkamer, apart toilet en een luxe riante badkamer (ca. 17,6 m2) met onder meer een ruim combi whirlpoolligbad. Op de eerste verdieping is tevens de toegang tot het dakterras. Op de grote tweede etage kunnen simpel twee extra slaapkamers worden gemaakt. Een prachtige woning op een prachtige plek in het schilderachtige Velsen-Zuid.

Meer informatie:Van Waalwijk Van Doorn makelaars,Hagelingerweg 59, 2071 CA Santpoort-Noord023 - 539 4545www.wado.nl

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.