Berucht duo

Jan Vriend
Haarlem

In de Uit wekelijks uitgaanstips van mensen uit de wereld van de muziek, de film, de dans en het theater. Vandaag: zangeres en actrice Marlijn Weerdenburg. De tv-kijker kent haar als de onhandige advocate Danni Lowinski en van ’It Takes Two’. In de theaters is ze nu te zien in een muzikale voorstelling over het beruchte duo Bonnie and Clyde.

„Deze vrijdag en zaterdag begint in de Haarlemse Toneelschuur de concertreeks die ik samen met muzikant Helge Slikker doe. We noemen onszelf ’Miss Molly & Me’. Met drummer Dave Menkehorst en bassist Lucas Dols brengen we een theaterconcert met folky, soulvolle liedjes en harmonieuze zang. Ook zit er een vleugje humor in, want lachen mág. Leidraad zijn de belevenissen van het beruchte duo Bonnie en Clyde. Zij trokken zich niks aan van regels en het systeem maar kozen voor het volle leven. Op het toneel gaan we op zoek naar de Bonnie en Clyde in onszelf.”

www.bostheaterproducties.nl

Tentoonstelling

„Ik kom graag bij de Kunsthal in Rotterdam. Daar hebben ze altijd verrassende tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn er nu exposities te zien over alzheimer en vernieuwende mode. Los daarvan is het gebouw al bijzonder genoeg om rond te dwalen. Rotterdam is sowieso een levendige stad waar van alles gebeurt op cultureel gebied. Ze bieden er ruimte aan jonge theatermakers en architecten, de Markthal is leuk om rond te kijken en de hele binnenstad barst van de creatieve prikkels. Heerlijk om je daardoor te laten inspireren.”

www.kunsthal.nl

Eten en drinken

„Het restaurant van Ron Blaauw in Amsterdam vind ik een aanrader. Daar woon ik in de buurt en schuif ik graag aan. Het is er gezellig en je proeft iedere keer een andere smaaksensatie. En het hoeft niet duur te zijn, want je kunt ook aan de bar een snel, klein hapje bestellen.”

www.ronblaauw.nl

Op zondag

„Als ik vrij ben, maak ik graag een lange strandwandeling met mijn vriend. Of we halen boodschappen en gaan thuis uitgebreid koken. Omdat ik vaak op pad ben, geniet ik van de schaarse uurtjes thuis.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.