Dansmoeder Dylana trots op D-Fusion

De meiden van team D-Fusion met hun medailles in Glasgow.

De meiden van team D-Fusion met hun medailles in Glasgow.

Feestelijk onthaal van D-Fusion op Schiphol.

Feestelijk onthaal van D-Fusion op Schiphol.

1 / 2
Wessel Mekking
glasgow/nieuw-vennep

Dylana Donker zag haar meiden het afgelopen weekeinde groeien tijdens de wereldkampioenschappen streetdance in het Schotse Glasgow. ,,Toen de dansers hoorden dat ze eerste waren, was het echt een gekkenhuis. Dansen, gillen, lachen. De ontlading van een seizoen hard trainen en presteren kwam eruit’’, vertelt de coach, trainer, choreografe én ’dansmoeder’.

De meisjes van team D-Fusion wonnen in de categorie onder de 18 jaar. Donker geeft ze les in haar Dylana’s Dance Center in Nieuw-Vennep. Sommige meiden kent ze al van kinds af aan.

Voordeel is dat Donker weet hoe ze hen op moet peppen. Dat kwam ook van pas na de eerste ronde in Schotland, die niet vlekkeloos verliep. Vlak voor de halve finale op zaterdag voerde ze een gesprek met de meiden. De een had een schop onder haar kont nodig, terwijl de ander juist veel had aan een aai over haar bol. ,,Ik weet inmiddels wel wie wat nodig heeft. Het werkte en de weg naar de finale ging in een rechte lijn omhoog. Ze kwamen in een flow.’’

In de jury zaten niet de minsten, vertelt Donker. Zo dansten juryleden in het verleden met topartiesten als Justin Bieber en Janet Jackson. De dames moesten in Glasgow drie keer twee minuten pieken. Zowel de eerste ronde op vrijdag als de halve finale op zaterdag overleefden ze zonder maar één herkansing nodig te hebben. Het optreden van D-Fusion bevatte spectaculaire elementen zoals een achterwaartse salto.

Sommige meiden van haar school hopen op een loopbaan in de danswereld, vertelt Donker. Ze ambiëren een carrière als uitvoerend danser of in de showbusiness, bijvoorbeeld voor een bedrijf als Endemol. Maar eerst genieten van de huldiging, waar overigens nog geen datum voor geprikt is.

Een ander team van Dylana’s Dance Center, D-Force, haalde afgelopen weekeinde tijdens de wereldkampioenschappen ook de finale, maar belandde uiteindelijk niet op het podium.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.