Gewonden door olielekkage op Haarlemse Zijlweg

Milo Lambers
HAARLEM

Twee fietsers en een motorrijdster zijn woensdagochtend onderuit gegaan op de Zijlweg doordat er olie op het wegdak lag. De motorrijdster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Zijlweg is tussen de Westelijke Randweg en de Raaksbrug afgesloten.

Een vuilniswagen heeft een gescheurde hydrolische slang waardoor er olie op het wegdek terecht is gekomen. De mannen van de vuilniswagen ontdekte de lekkage ter hoogte van de Coornhertstraat waarna ze hun wagen direct stilzette. Auto’s hebben de olie over een groot stuk uitgereden waardoor het wegdek over een groot stuk spiegelglad is geworden.

Strooiwagens zijn momenteel zand aan het strooien en de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer is gealarmeerd. Over ongeveer een kilometer ligt er olie op de weg.

Politieagenten staan bij de Westelijke Randweg (N208) het verkeer te regelen. Het is niet de eerste keer dat deze vuilniswagen voor problemen zorgt. Op 21 december 2016 schoot er al een wiel van de vuilniswagen op de Orionweg in Haarlem-Noord waarna de wagen lange tijd stil stond.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.