Pannenkoeken eten in Venneperhout

Bart Boele
Nieuw-Vennep

Er komt een groot pannenkoekenrestaurant in de Venneperhout, bij de ingang aan de IJweg. Met ruim honderd tafels levert dat werk op voor zo’n zestig mensen. De hoop is dat het restaurant in de zomer van 2015 open kan gaan.

Er had eigenlijk al een horecazaak moeten zijn, maar tijdens de selectieprocedure deden zich hindernissen voor. Zo verhoogde Staatsbosbeheer drie keer de erfpachtcanon, waar geïnteresseerde ondernemers niet op hadden gerekend.

De uitverkoren ondernemer gaat een omzetgerelateerde erfpachtcanon betalen. Dat geeft hem de gelegenheid om zijn zaak op te bouwen. Staatsbosbeheer steekt de canonopbrengsten in het beheer van de Venneperhout. Dat beheer is nu beneden peil. Ook moet de inrichting worden aangepast om meer bewoners uit Getsewoud het bos in te krijgen.

Staatsbosbeheer heeft al plannen gemaakt, maar die kosten 140.000 euro. Zoveel draagt de gemeente niet bij. Voorzitter Krijn Goudzwaard van de wijkraad Getsewoud is wel een beetje geschrokken dat er nog zo veel geld nodig is. ,,Denk daarbij aan de inzet van wijkbewoners als vrijwilligers’’, zegt hij. Staatsbosbeheer is al in gesprek met Ons Tweede Thuis om die bewoners bij het groengebied te betrekken.

De wijkraad Getsewoud is blij dat er nu iets gaat gebeuren in de Venneperhout, want daar wordt al jaren om gevraagd. Voorzitter Goudzwaard geeft aan dat Staatsbosbeheer er voor de betrokkenheid goed aan doet wijkbewoners aan te trekken als vrijwilligers.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.