Bevolkingsbelangen Hillegom maakt zich zorgen om brandweer

De lokale partij Bevolkingsbelangen Hillegom (BBH) maakt zich ernstig zorgen over de plaatselijke brandweer. Fractievoorzitter Frank Evers gaat donderdagavond tijdens de raadsvergadering vragen stellen over de spanningen binnen het Hillegomse korps.

Uit verschillende bronnen binnen en rond het brandweerkorps kwamen de afgelopen weken verhalen naar buiten over de verziekte sfeer. De haat en nijd is zelfs zo groot dat de hulpverlening in gevaar is, werd van verschillende kanten gewaarschuwd. Burgemeester Toon Mans erkende het bestaan van spanningen. ,,Maar deze leiden niet tot een verminderde of slechte dienstverlening’’, aldus een gemeentelijk persbericht in een reactie op artikelen in de krant van woensdag.

BBH’er Evers zet daar vraagtekens bij. Ook hij is bang dat de veiligheid in het geding is, bijvoorbeeld omdat sommige collega’s niet met elkaar willen uitrukken. Evers had al eerder signalen ontvangen over de verziekte sfeer binnen het korps.

Wiel Ritzen is per 1 december, tijdelijk, de nieuwe Hillegomse ploegchef. Hij volgt Henk van Luinen op die onlangs is opgestapt. Ritzen was eerder onder meer brandweercommandant in het Limburgse Valkenburg. De leiding heeft bewust gekozen voor een chef van buiten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.