Hoofddorp verliest topper van SO Soest

Tom van der Wilt
Hoofddorp

Hoofddorp heeft de topper tegen SO Soest niet weten te winnen. In een wedstrijd met twee gezichten, ging de thuisploeg geflatteerd met 3-1 ten onder. Door de nederlaag kan Hoofddorp de titelaspiraties opbergen en zich gaan klaarmaken voor de nacompetitie.

De gastheren begonnen sterk aan het duel. Het zette de bezoekers onder druk en had veruit het meeste balbezit. De bezoekers kwamen nauwelijks in de buurt van doelman Edwin Pieterse. Tien minuten voor rust kantelde de wedstrijd toen debutant Nick Witschge in de fout ging en te kort terugkopte.  Pieterse was daardoor genoodzaakt aan de noodrem te trekken. Rood was het gevolg voor de doelman.

Jelmer de Winter zette Hoofddorp met een fraaie vrije trap vlak voor de thee verdiend op een 1-0 voorsprong. Nick de Jong kreeg na rust de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de spits verzuimde een solo doeltreffend af te ronden. Een paar minuten later kwam aanvoerder Twan Elfers een teenlengte te kort voor een tweede treffer. Uit de daaropvolgende aanval kwam Soest uit het niets op gelijke hoogte. Spits Gerdo Kuenen plukte bal bal magistraal uit de lucht en joeg de bal vanaf twintig meter achter invaller Danny de Bruijn.

Soest werd sterker en kwam uit de kluts dik tien minuten voor tijd op voorsprong. In blessuretijd werd het ook nog 1-3. Soest gaat met VVIJ uitmaken wie er kampioen wordt in de tweede klasse. Voor Hoofddorp rest de nacompetitie. Morgen een uitgebreid verslag in de krant.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen