Horrorvakantie: Waterballet en daarna boeteregen

Ed Brouwer

Krijn Schoonderwoerds horrorvakantie begon vorig jaar al twee dagen voor de vakantie.

,,Toen we nog even de laatste vakantiekoopjes gingen doen, werden we bij thuiskomst verrast door een enorm waterballet. Wij wonen één hoog en zagen het water met stralen langs de brievenbussen naar beneden kletteren. De toiletpot was gebarsten. Uiteindelijk besloten we toch twee dagen later met de auto op vakantie naar Frankrijk te gaan, nadat eerst ook nog de brandweer was langs geweest om het overtollige water met een waterstofzuiger weg te zuigen. Een achtergebleven zoon van ons zei later tegen ons: ’wees maar blij dat je nog op vakantie bent gegaan.’ De lucht was niet om te harden…

Onze zoon wist toen nog niet wat we onderweg en verder hadden meegemaakt. Onderweg naar Frankrijk begon in ons Ford Kaatje een lampje te flikkeren. De auto begon ingehouden te rijden. Gelukkig zijn we toch heelhuids op de plek van bestemming aangekomen. De volgende dag zouden onze dochter, schoonzoon en kleindochter langskomen. Ze moesten dan wel opgehaald worden op het vliegveld, wat een uur rijden was. Nou dan ging ik maar weer met m’n Ford Kaatje.

Taalbarrière

Onderweg gestopt, omdat behalve mijn Ford Kaatje, ik ook de weg kwijt was. Gevraagd in handen-en-voeten Frans wat het rode lichtje in mijn auto betekende en waar het vliegveld was. Ze konden mij niet helpen, de taalbarrière was mijn struikelblok. Eenmaal toch op het hele grote vliegveld aangekomen, waren onze familieleden nergens te vinden. Uiteindelijk hadden zij maar een auto gehuurd.

De volgende dag met mijn schoonzoon naar de Franse garage geweest. Via Google Translate duidelijk gemaakt wat het probleem was. Nadat ze eerst hadden toegezegd dat de auto midden in de week klaar was, werd dit eind van de week. Exact precies op tijd om de terugreis naar Leiden te kunnen hervatten.

Een behoorlijke schadepost die nog eens werd verhoogd omdat ik het op ’s Heeren wegen niet zo nauw nam met de snelheid. Thuisgekomen, in die natte bende, kwam de één na de andere Franse bekeuring. Daar zijn ze wel goed in, maar een beetje onze Nederlandse taal spreken, ho maar. Van schrik laten we dit jaar de vakantie links liggen. We hebben er even meer dan genoeg van.

Geïnspireerd geraakt om het verhaal van uw horrorvakantie ook in te sturen? Mail dat dan naar bijlageredactie@hollandmediacombinatie.nl o.v.v. horrorvakantie of schrijf naar Postbus 2, 1800 AA Alkmaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.