Aerdenhouts klooster openen deuren voor publiek

Klooster Alverna© Archieffoto: United Photos/Toussaint Kluiters

ANP
Aerdenhout

Bijna veertig kloosters zetten dit weekeinde tijdens de Open Kloosterdagen hun deuren open voor belangstellenden. Zo ook klooster Alverna in Aerdenhout.

Alverna opent de deuren op zaterdagochtend. Er is een lezing over het kloosterleven toen en nu, een nagesprek met zusters en een wandeling rond het klooster en de begraafplaats.

De bewoners willen hiermee de spirituele traditie van de deelnemende kloostergemeenschappen onder de aandacht brengen van het grote publiek.

Het evenement wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Voor het eerst zijn dit jaar de Open Kloosterdagen verspreid over een heel weekeinde. Sommige kloosters zijn alleen op zaterdag of zondag open, terwijl andere het hele weekeinde bezoekers ontvangen.

Vrijwel alle kloosters nodigen hun bezoekers uit om een of meer gebedsdiensten bij te wonen en bieden de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de religieuzen die er wonen. Verder zijn er lezingen, tentoonstellingen, wandelingen en muziek.

De kloosterlingen willen laten zien dat een religieus leven ook in deze tijd een bewuste levenskeuze is. ,,Er is nog steeds veel belangstelling voor het kloosterleven'', aldus een woordvoerster van de Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Kijk hier voor een overzicht van alle open kloosters in Nederland.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.