60 seconden Lowlands meer dan genoeg

Redacteur Haarlems Dagblad
Haarlem

Kamperen is niet mijn ding. Bij het in elkaar zetten van de tent krijg ik al ruzie met dat stuk zeil.

Naast mijn weerstand tegen een tent, trek ik grote festivals slecht. Bijvoorbeeld Bevrijdingspop of Koningsdag. Het massale, het gedoe, de drukte. Ik stoor me eraan als een oud wijf, om maar niet te praten over het dure lauwe bier wat je er moet kopen.

Mijn vriendin daarentegen is een pure festivalganger en dol op kamperen. Dit weekend is haar hoogtepunt van het jaar. Het weekend van Lowlands, een kampeerfestival. Met haar blauwe oogjes heeft ze me overtuigd om mee te gaan. Met de concessie dat we een grote tent meenemen en de belofte dat die honderd procent waterdicht is. Morgenochtend vertrekken we naar het terrein in Flevoland, om daarna uren in de file te staan voordat we überhaupt het terrein op mogen. Dan nog een half uur slepen met ons hebben en houden, zoekend naar een plaatsje voor de tent. Waarschijnlijk ver verwijderd van stromend water, elektriciteit, wc of douche. Maar wel de hele dag door muziek, schreeuwende mensen, weinig slaap en als klap op de vuurpijl gaat het zondag onweren.

Maar maandag kom ik weliswaar uitgeput maar wellicht ook herboren terug. Misschien ga ik zelfs mijn festivalpolsbandje omhouden, zodat iedereen kan zien dat ik er bij was.

Het wordt fantastisch!

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.