Toch Honkbalweek Haarlem in 2018?

De Haarlemse Honkbalweek vorig jaar.© Archieffoto

1 / 2
Theo Plasschaert
Haarlem

De KNBSB gaat er vooralsnog van uit dat er in 2018 weer een Honkbalweek Haarlem zal plaats vinden. De honkbalbond verspreidde deze week de competitieopzet en speelkalender voor de hoofdklasse van volgend jaar.

In een bijlage staat: ,,We gaan uit van een Honkbalweek Haarlem in de week van veertien tot en met achttien juli 2018 (onder voorbehoud).” De competitie zal dan tijdelijk worden onderbroken vanwege de gebruikelijke deelname van het Nederlands team.

Sinds begin dit jaar onderzoekt een breed samengestelde werkgroep met daarin onder anderen bondsdirecteur Bart Volkerijk onder absolute radiostilte de mogelijkheden van een doorstart. De groep kijkt onder meer of het mogelijk is om tot een vergelijk te komen met oude schuldeisers en of nieuwe sponsoren kunnen worden aangetrokken om een stevige financiele basis voor de toekomst te leggen.

De gemeente stelt sowieso al 40.000 euro ter beschikking,maar verbindt daaraan de voorwaarde dat het oudste grote sportevenement in de stad niet eenmalig maar voor minstens drie edities wordt veilig gesteld.

De bond neemt nu indirect al een voorschot op de uitkomsten, zonder dat de leden van de werkgroep daarvan op de hoogte zijn en het definitieve plan van aanpak is vastgesteld.

Sportwethouder Merijn Snoek wilde niet reageren op het bericht. De organiserende Stichting Honkbalweek maakte in december bekend dat vanwege financiele problemen de 28e editie in 2016 de laatste is geweest.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.