Verruil Jaap voor Harry op die klok

Richard Stekelenburg

Tekenaar Eric Coolen heeft het ontwerp al klaar liggen. De ‘klok van Pop', die hij zelf tekende, zou beter de ‘klok van Mulisch’ zijn. Pop op het Verwulft was immers nooit de bedoeling, en voor Harry Mulisch werd toch nog een plek gezocht?

Het was een grapje destijds. Een aantal ondernemers ontvoerde op 1 april 2006 de Millenniumklok op het Verwulft, vroeg Coolen een tekening van Pops kalende schedel voor de wijzerplaat te maken, en aldus kreeg de inmiddels oud-burgemeester het uurwerk een paar maanden later terug op zijn eigen afscheidsfeestje. Dat de klok met die wijzerplaat terug zou keren op het Verwulft was nooit de bedoeling. Coolen: ,,Het gaat te ver om te zeggen dat het een schetsje was. Maar als ik dat had geweten had ik wel een betere tekening gemaakt.’’

Het boek ‘Het beeld en de klok’ van Mulisch indachtig komt Coolen nu met een in zijn ogen veel betere wijzerplaat voor de klok op het Verwulft. Pop heeft zijn langste tijd daar nu wel gehad, toch? En Mulisch zocht toch nog een plek?

Meer hierover in Haarlems Dagblad van vrijdag.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.