Planes drie dagen in 3D Drive-in op Schiphol

Frans van den Berg
Schiphol

De eerste luchthaven in de wereld die wordt gebruikt als een 3D Drive-in bioscoop. Dat geldt dezer dagen voor Schiphol. De nieuwe Disneyfilm Planes wordt hier voorvertoond voor de drie sponsoren. Zaterdagavond voor KLM, zondag voor MasterCard en maandag voor Hertz.

Het bovenste parkeerdek op Schiphol is helemaal vrijgemaakt. Ook de lantaarnpalen zijn tijdelijk weggehaald. Langs de kant een slinger van gekleurde lampjes, twee tribunes, kraampjes met fris, chips en koffie en zelfs toiletten. Aan de voet van de verkeerstoren staat een hoogwerker die het filmdoek tilt. De honderd winnaars van een wedstrijd van KLM komen deze zaterdagavond met hun eigen auto door de parkeergarage naar boven gereden. Voorzien van 3D-brillen en een krantje worden de auto's naar hun plek gedirigeerd alsof het vliegtuigen zijn die naar de gate komen.

Pas wanneer het tegen half negen helemaal donker is komen getekende vliegtuigen aangevlogen. Het sproeivliegtuig Dusty dat zo graag wil meedoen aan racewedstrijden, maar last heeft van hoogtevrees en hulp krijgt van oorlogsveteraan Skipper. Negentig minuten vermaak, met veel grappen en mooie beelden. De film is vanaf 9 oktober beeldvullend in de bioscopen, want een openluchtbioscoop is natuurlijk leuk, maar het beeld blijft klein.

foto united photos/remko de waal

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.