De Waterlelie viert met trots titel ’gezonde school’

Leerlingen van De Waterlelie dansen uitbundig op het nieuwe kunsgrasveld.© foto united photos/toussaint kluisters

Hein Flach
Cruquius

De medicatie die leerlingen met epilepsie gebruiken, heeft pittige bijwerkingen’, schrijft de directie van De Waterlelie naar de redactie. ’Bewegen heeft een positieve invloed op het leren en het fysieke welzijn van de leerlingen. Veel leerlingen worden met een busje naar school gebracht, waardoor ze heel wat beweging mislopen’.

Daarom was het vrijdag op de school in Cruquius dubbel feest. De Waterlelie is officieel uitgeroepen tot ’gezonde school’. Vrijdag ook werd het nieuwe kunstgrasveld en de schooltuin, kas en het ’Tuinlokaal’ feestelijk geopend en in gebruik genomen.

Twee leerlingen van De Waterlelie mochten in het bijzijn van een bijna echte Prinses Beatrix - zij sprak onnavolgbaar geaffecteerd - het certificaat en het vignet van De Gezonde School uit handen van de GGD in ontvangst nemen.

Onder aanvoering van de prinses en haar in militair uniform gestoken adjudant vierden ouders en leerlingen de totstandkoming van het kunstgrassportveld en de tuin. Na de officiële toespraken, waaraan nu eenmaal niet te ontkomen valt, kon er onder aanvoering van de prinses worden gedanst en daarmee was de opening van het kunstgrasveld, de schooltuin, het tuinlokaal en de kas een feit.

De Stichting Epilepsie Instellingen Nederland en het schoolbestuur van De Waterlelie hebben een grote rol gespeeld in de realisatie van dit project.

Want, in de bewoording van ’meester’ Piet Klein, de directeur, werd drie jaar geleden duidelijk dat er aan het oude voetbalveld hoognodig iets moest gebeuren omdat ’de mollen de boel aan het mollen’ waren en SEIN had aangegeven dat op de tuin een nieuw gebouw moest verrijzen.

Dank zij een forse financiële bijdrage van de stichting Olivia Knip kon De Waterlelie alle wensen verwezenlijken.

De leerlingen krijgen, naast minimaal twee keer per week gymles, aanvullende bewegingsactiviteiten om het leren te bevorderen. ,,In de toekomst hopen we ook het certificaat Voeding te behalen’’, aldus de directeur. Naast de tuinlessen die de plusminus 150 leerlingen kunnen volgen, wordt door de scholieren vier keer per week voor de teamleden een gezonde lunch verzorgd, waarbij zoveel mogelijk groenten uit de eigen schooltuin worden gebruikt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.