Walliams ook uitstekende kinderboekenschrijver

Hanneke van den Berg

David Walliams: Het eerste nijlpaard op de maan. Uitg. Clavis, 16,95 euro. Vanaf vier jaar.

David Walliams is in Nederland vooral bekend als acteur in de sketch show ’Little Britain’. Ook stond in de media dat hij onlangs gescheiden is van topmodel Lara Stone. Wat nog veel te weinig mensen weten is dat hij ook een uitstekende kinderboekenschrijver is.

Sinds de publicatie van zijn eerste kinderboek in 2008 wordt hij internationaal door critici aangewezen als opvolger van Roald Dahl. Grappig is dat Tony Ross, de illustrator van zijn nieuwste prentenboek ’Het eerste nijlpaard op de maan’, in zijn werk wel wat weg heeft van Quentin Blake, ooit de vaste illustrator van Roald Dahl. En zo is er weer een mooi nieuw duo op weg naar een fraaie toekomst in kinderboekenland.

’Het eerste nijlpaard op de maan’ is een variatie op de concurrentiestrijd tussen de VS en de Sovjetunie in de vorige eeuw, wie er als eerste een mens op de maan zou laten lopen. In de versie van

Walliams gaat de strijd tussen twee nijlpaarden. De ene is een steenrijk mannelijk nijlpaard, dat een prachtige raket laat bouwen, de ander is een vrouwelijk dier, dat samen met haar dierenvrienden een raket van hout en lianen maakt. De brandstof is neushoornpoep!

Hoe het allemaal afloopt, moet nog even geheim blijven. Maar mochten er kinderen hopen op een leuk prentenboek in hun schoen, dan is dit een goede tip voor de Sint.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.