Boeket en cake in de Vishal voor tienduizendste Keekwolk-bezoek

Zwaanswijk en Anderson hebben van het subsidie feestelijke hoedjes gekocht ter viering van de tienduizendste bezoekers. foto united photos/ paul vreeker

Nuel Gieles
Haarlem

Dat ze de 10.000 bezoekers gemakkelijk zouden halen, hadden Piet Zwaanswijk en George Anderson, samenstellers van de kermistentoonstelling ’Keekwolk’ in de Vishal niet verwacht. Toch kwamen ze er.

De ’tienduizendste’ bestond uit een setje. Filmproducer Beer Ravenhorst uit de Lange Veerstraat bezocht zaterdag de expositie met vriendin Elsa Sier die in Eindhoven de Design Academy doet. ,,Altijd als er een nieuwe Vishal-expo is, lopen we even binnen. ’Nu toevallig aan de late kant, maar dat komt mooi uit. Deze expositie is aanlokkelijk en indrukwekkend’’, aldus Ravenhorst.

Zwaanswijk en Anderson hebben voor de gelegenheid van ’het subsidie’ hoedjes gekocht. Voor de gelukkige binnenlopers zijn er bloemen en een basic-cake van een zekere grootgrutter. ,,Het komt vooral door de laagdrempeligheid, die grote toeloop. Er zijn allerlei mensen geweest, die niet zo gauw een galerie of museum binnenlopen’’, zegt Anderson. Een expositie die maar een maand duurt, oogst aan de Grote Markt zelden zo veel bezoekers. Als zondagmiddag Keekwolk sluit, staat de mensenteller op ruim elfduizend. Geen absoluut maandrecord, maar wel een getal om even vrolijk bij stil te staan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.