Moet werkgever vrij geven voor taakstraf?


Taakstraf via Bureau Halt.

Taakstraf via Bureau Halt. © Foto: ANP/Bas Czerwinski

Vraag: Een van mijn medewerkers heeft een taakstraf gekregen vanwege een drugsdelict. Moet ik hem nu vrij gaan geven om zijn taakstraf uit te voeren?

Antwoord:

Nee, dat hoeft niet, aldus arbeidsrechtjurist Edith van Schie voor XpertHR. Als een werknemer een taakstraf opgelegd heeft gekregen en (fulltime) werkt, dan zal hij zelf moeten kijken hoe hij dat oplost. Hij kan misschien in de avonduren of in de weekenden zijn taakstraf uitvoeren of hij kan er zijn vakantiedagen voor opnemen. Werkgestraften werken voor non-profitorganisaties, zoals bijvoorbeeld zieken- en bejaardenhuizen, sportverenigingen, maar ook voor gemeentes, bijvoorbeeld in de plantsoenendienst. Bij dit soort organisaties kan meestal wel buiten de normale werktijden gewerkt worden.

Reclassering Nederland bepaalt voor meerderjarigen van achttien jaar en ouder waar en wanneer uitvoering aan de de werkstraf moet worden gegeven. Bureau Halt doet dat voor minderjarigen. Door de rechter opgelegde taakstraffen moeten binnen een jaar uitgevoerd worden. Als daar een goede aanleiding voor is, kan die termijn met een jaar worden verlengd. Door de officier van justitie opgelegde taakstraffen moeten binnen zes maanden worden uitgevoerd, met een maximale verlenging van zes maanden. De maximale werkstraf is 240 uur; dat is een jaar lang iets meer dan 4,5 uur per week, dus dat moet – ook naast een fulltime baan – lukken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.