Stiefdochter heimelijk gefilmd in Hoofddorp

© Archief

Wessel Mekking
Hoofddorp

Een 54-jarige Hoofddorper maakte in maart met zijn smartphone heimelijk een filmpje van zijn toenmalige stiefdochter in de badkamer. De politierechter legde hem vrijdag een werkstraf van veertig uur op, waarvan de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij een schadevergoeding van tweehonderd euro betalen aan het slachtoffer.

De verdachte was, volgens zijn advocaat vanwege de spanning en uit schaamte, vrijdag niet aanwezig in de rechtbank. Het slachtoffer, een jonge vrouw, was wel naar Haarlem gekomen. De relatie tussen haar moeder en de 54-jarige man is inmiddels verbroken.

De Hoofddorper in kwestie ’weet niet wat hem bezielde’ toen hij met zijn smartphone door het badkamerraam keek, verklaarde hij eerder. De 21-jarige vrouw schrok zich die dag rot en slaakte een kreet toen ze door het badkamerraampje de smartphone zag. Aan de andere kant van de deur bleek de partner van haar moeder te staan.

Volgens de verdachte was het niet de bedoeling een filmpje te maken van zijn toenmalige stiefdochter. De man wilde slechts zien wat op dat moment in de badkamer gebeurde, verklaarde hij later.

Zijn advocaat achtte dan ook niet bewezen dat de man de beelden opzettelijk had gemaakt. Op het filmpje, dat op zijn laptop belandde, waren geen naaktbeelden te zien. De handen van de vrouw en handdoeken waren wel volop in beeld.

De Hoofddorper heeft meerdere zedenmisdrijven op zijn kerfstok. Ooit kreeg hij tbs opgelegd. De politierechter nam dat ’strafrechtelijk verleden’ mee in zijn overweging. Volgens hem ging het in maart niet om een ’ongelukje’.

Dat de vrouw psychisch onder het incident heeft geleden, kon de rechter zich voorstellen. Een schadevergoeding was volgens hem op z’n plaats.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.