Kringloopwinkel vertrekt uit Venneperstraat

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Kringloopwinkel Hebbes gaat uit de Venneperstraat vertrekken. Omdat de eigenaar van plan is de huur te verhogen, wordt de winkel per 1 februari op een andere plek voortgezet. Hebbes is nog op zoek naar een nieuwe locatie in Nieuw-Vennep.

Klanten reageren teleurgesteld op de aanstaande verhuizing. De kringloopwinkel zit op 2 december één jaar aan de Venneperstraat. Het Hebbesteam is tevreden over de ruimte bij het winkelhart van Nieuw-Vennep. De winkel zit hier in de loop en heeft veel klanten.

Maar een flinke huurverhoging van, in eerste instantie, 25 procent is Hebbes toch echt te gortig, zegt coördinator Janny Zwart. ,,We werken niet voor een huurbaas, maar voor het goede doel’’, aldus het Hebbesteam.

,,We gaan door in Nieuw-Vennep’’, zegt initiatiefneemster Zwart stellig. Ze is op zoek naar een nieuwe ruimte van minstens driehonderd vierkante meter groot, aangezien de bric-à-brac-winkel nu al uit zijn jasje groeit. Een winkelruimte in het centrum lijkt dus niet erg kansrijk, aangezien de leegstaande panden veelal kleiner zijn. Een nieuwe ruimte moet te verwarmen zijn; Zwart wil de verkopers niet laten vernikkelen in de winkel.

Ze heeft het oog laten vallen op een pand aan de Luzernestraat, nabij een andere kringloopwinkel, ’t Zwaantje. Wie denkt in Nieuw-Vennep een betere winkelruimte voor Hebbes te hebben, kan mailen naar Janny Zwart, j.zwart@zorgallerlei.nl.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.