Cirque Stiletto met Karin Bloemen

Karin Bloemen. Foto ANP/Kippa

Hans Visser
Amsterdam

Amsterdam Karin Bloemen wordt de ’leading lady’ in de derde editie van Cirque Stiletto. Ze volgt daarmee zangeres Ellen ten Damme op.

Net als bij de vorige editie wordt de muzikale basis gelegd door de Wëreldbänd. Als extra muzikale attractie werkt het Italiaanse zangfenomeen LaLa McCallan mee.

De artiesten vormen een eeheid met een showballet en een aantal internationale circusacts.

Cirque Stiletto is ontwikkeld door de producenten Henk van de Meijden en Monica Strotmann. Ze kozen ditmaal voor Karin Bloemen omdat ze als geen ander de disciplines chanson, circus, cabaret en comedy in zich verenigt: Van der Meijden: ,,Karin houdt van circus om de puurheid en de echtheid van de wereld.’’

Chemie

De producenten verwachten veel van de chemie tussen Karin en de Wëreldbänd, een groep muzikanten die zo’n vijftig instrumenten met zich meeslepen plus een grenzeloos gevoel voor humor. Niet voor niets komen ze uit de ’school’ van het duo Mini en Maxi.

Nieuw voor het Nederlandse publiek is de Italiaanse LaLa McCallan. Achter haar verschijning gaat de Italiaan Daniel Pacini schuil, die in een soort rococojurk zingt met de stem van een klassiek zangeres, maar ook net zo makkelijk een geloofwaardige kopie laat zien van Marilyn Monroe. In 2011 verbaasde hij zijn landgenoten in de televisietalentenjacht ’Italia’s Got Talent’. In eigen land trekt LaLa McCallan nu langs te theaters.

De première van de voorstelling is op 3 september volgend jaar in het Amsterdamse Delamar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.