Hennepplantages ontdekt bij grote actie op bedrijventerrein De Weeren

1 / 2
Internetredactie
Zwanenburg

Op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn donderdag twee grote hennepplantages ontdekt. Drie verdachten, afkomstig uit IJmuiden en Amsterdam, werden opgepakt. De plantage werd ontdekt tijdens een gezamenlijke actie van politie, gemeente en de Belastingdienst.

Twee van de drie verdachten konden ter plekke worden aangehouden. De IJmuidenaar is 25 jaar, de mannen uit Amsterdam zijn 34 en 29 jaar. De plantages telden meer dan duizend planten.

Criminele activiteiten

De politie en de gemeente kregen de afgelopen jaren signalen dat er criminele activiteiten zouden plaatsvinden op het bedrijventerrein. In december vond de eerste zogenaamde ’interventiedag’ plaats. Toen werden harddrugs, illegale voertuigen en een hennepplantage ontdekt.

,,Het gezamenlijk optreden geeft een duidelijk signaal naar andere bedrijven op het bedrijventerrein en naar omwonenden”, zegt Theo Weterings, burgemeester van Haarlemmermeer. ,,Het bedrijventerrein moet een aantrekkelijk, legaal en veilig bedrijventerrein zijn; ook voor nieuwe ondernemers.”

Andere misstanden

Naast de vondst van hennepplanten is een aantal andere misstanden ontdekt. Het gaat daarbij onder andere om het ontbreken van een goede administratie bij ondernemers, gebrek aan brandblusmiddelen, mogelijk illegale bouw van een muur, kleine milieuovertredingen en het organiseren van illegale feesten en partijen. In al deze zaken volgt verder onderzoek door de betrokken instanties.

Foto’s: Eric van Lieshout

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.