Verkeer eerder vast richting Amsterdam

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Het minder goede nieuws is: de oprit richting Amsterdam zorgt voor filevorming en vertraging op de Kruisweg vanaf de Rijnlanderweg bij Hoofddorp-Beukenhorst en vanaf de Aalsmeerderweg.

Volgens J. Lubbersen van de provincie Noord-Holland is het een ’zure appel’ waar de automobilist nog even doorheen moet bijten. Probleem is dat op de plek waar nu nog de druk gebruikte oprit voor verkeer richting hoofdstad en Schiphol is, hard wordt gewerkt aan een totaal nieuwe inrichting.

Parallel

Net als aan de kant van Hoofddorp komt hier een parallel aan de A4 gelegen rijbaan. Deze baan moet twee vliegen in één klap slaan. Het verkeer op de snelweg krijgt extra ruimte en heeft geen last van de twee nieuwe op- en afritten die op de parallelbaan uitkomen. Eén bij de Bennebroekerweg tussen Hoofddorp-Zuid en Rijsenhout, ’Hoofddorp-Zuid’ genaamd, en één met de naam ’Hoofddorp/Aalsmeer’. Hoewel de huidige afslag ook al zo heet, komen de op- en afritten een stuk zuidelijker te liggen.

Wie richting Den Haag rijdt, kan dat sinds maandag ervaren. Die A4-oprit begint net voor de brug van de snelle bus over de Kruisweg, gaat daar onderdoor en takt na enkele honderden meters aan op de parallelbanen in aanleg.

Eén strook

Op de plek van de huidige oprit voor het verkeer naar Amsterdam voegt straks het verkeer in naar de A4 en kan het voorsorteren richting A5. Om voldoende ruimte te hebben voor het werkverkeer en hun werk, is er sinds eind augustus maar één strook beschikbaar voor het gewone verkeer. Op een enkele afsluiting in het weekeinde na, zal dat tot half december zo blijven. Dan dient al het werk klaar dient te zijn en het geduld beloond.

Voor het verkeer richting Den Haag lijkt één strook voorlopig voldoende, voor het verkeer naar Amsterdam niet. De regio heeft nu eenmaal meer te zoeken in de hoofdstad.

Meer nieuws uit Haarlem

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.