HFC thuis veelscorend

Redacteur Haarlem
haarlem

Koninklijke HFC heeft in de Hoofdklasse ook de derde thuiswedstrijd met grote cijfers gewonnen. Tegen De Dijk werd in minder dan tien minuten maar liefst vier keer gescoord. Het werd 6-3.

Het was een speciale wedstrijd voor Donny Verdam die een puike partij speelde. Met een doelpunt en een assist was de voormalig Young Boys-speler van grote waarde. Bij Young Boys speelde Verdam nog samen met Michel van Kampen, Fouad Benfeqira en Mustapha el Amrani. Tegenwoordig verdedigt dit drietal de kleuren van het ambitieuze De Dijk. ,,Vooraf heb ik ze niet gesproken. Pas op het veld even kort. Het was leuk om ze na een lange tijd weer te zien. Helemaal als je scoort, een assist geeft en wint’’, vertelde Verdam.

HFC won dus ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen. In die drie duels was HFC maar liefst veertien keer trefzeker. ,,In de rust hadden we afgesproken om de nul te houden. Dat is niet gelukt. Die eerste strafschop was een lachertje maar die tweede mag niet gebeuren. Die speler werd naar de buitenkant gedrongen, dan mag je die overtreding niet maken. Gelukkig speelden we het daarna zakelijk uit. Dan blijkt dat we, net als vorige week met tien man, kunnen vechten. Dit is goed voor het teamproces’’, aldus Verdam, die een goed gevoel overhield aan het weerzien met zijn oud-ploeggenoten.

HFC: Van der Werff, Key, Houda, Opoku, Volkert, Castien (75. Nelis), Verdam, Van den Ban (86. Baardman), Schaap (65. Berkleef), Tjon-A-Njoek, Haarmans.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen