Vakantie 2014

Beleving, daar draait het om op de Vakantiebeurs 2014. (Foto: DZTB)

Mirjam van Twisk

Op de Vakantiebeurs slenter je niet louter meer langs kraampjes met mooie reisbestemmingen, maar vind je tevens beleving. Bijvoorbeeld op een plein waar gezinnen vakantie-inspiratie opdoen, op de Culinaire Route, in het Fotografie Paviljoen, het Trein Paviljoen, de Camping by Night of op het Vaarplein.

Hoewel de cruisevakantie, de ultieme mix van luieren, verwennerij en beleving, in de lift zit, zijn er nog veel mensen die blijven hangen in vooroordelen over vaarvakanties. Die moeten worden weggenomen op het Vaarplein, waar cruise- en zeilvakanties centraal staan.

Een avond op de camping beleef je in de verduisterde hal 12. Op de daar ingerichte Camping by Night branden lampjes in de caravans en campers, er klinkt gitaarmuziek bij een tent en wordt een kampvuurtje opgepord. Bezoekers gaan voor een ontdekkingstocht op deze camping op pad met een gratis zaklampje.

De Culinaire Route van de beurs voert langs zes bestemmingen waar voor weinig geld kan worden genoten van traditionele hapjes en drankjes. Zo heeft gastland Duitsland, dat dit jaar inzoomt op Werelderfgoed, een proeverij van witte wijnen.

In het paviljoen Trein & Vakantie vinden beursbezoekers treintickets naar 85.000 bestemmingen, treinrondreizen, stedentrips, wintersporttreinen, hogesnelheidstreinen, binnenlandse treinuitstapjes, autoslaaptreinen en avontuurlijke treinexpedities. Ook buiten het beurscomlex is er een rol weggelegd voor de trein, want voor het eerst laat de NS voor bezoekers aan de beurs twee extra treinen rijden. Deze 'Vakantiebeurs Express' rijdt op zaterdag 18 januari om 8.58 en 9.28 uur van Zwolle via Amersfoort naar Utrecht. Vanuit twintig plaatsen in Nederland rijden ook speciale bussen naar de beurs.

Bijzondere gast op Vakantiebeurs is schrijver, avonturier en ontdekkingsreiziger Redmond O'Hanlon. Hij signeert zijn reisboeken zaterdag van 15 tot 16 uur in de stand van Koning Aap (stand 03.A112).

Bij de beurs hoort dit jaar ook een speciaal aanbiedingenboekje. Hierin worden reizen en reisattributen extra voordelig aangeboden.

De Vakantiebeurs 2014 wordt gehouden van 15 tot en met 19 januari in het Jaarbeurscomplex in Utrecht, dagelijks van 10 tot 18 uur (vrijdag tot 21 uur). Een dagkaart voor de beurs kost 15,50 euro (12 euro in de online voorverkoop). Meer info op www.vakantiebeurs.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.