Herenweg gaat week later dicht op 23 januari

Margot Klompmaker
Heemstede

De Herenweg (N208) tussen de Rijnlaan en de grens met Bennebroek gaat een week later dicht voor verkeer richting Haarlem.

De gemeente Heemstede heeft besloten om de weg in plaats van 16 januari nu met ingang van maandag 23 januari af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting.

Verkeer moet ermee rekening houden dat de weg bijna een half jaar op de schop is tot eind juli dit jaar.

Buslijn 50 Haarlem-Leiden rijdt gedurende die periode in beide richtingen een alternatieve route, ook in Haarlem.

De weg is wel open voor verkeer in zuidelijke richting, dus richting Bennebroek. Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Herenweg. Het doorgaande verkeer uit zuidelijke richting wordt omgeleid via de Prinsenlaan- Glipper Dreef-Van Merlenlaan. Verkeer uit noordelijke richting kan gewoon via de Herenweg naar Bennebroek.

Buslijn 50 Leiden-Haarlem rijdt vanaf maandag 23 januari tot eind juli een alternatieve route in beide richtingen. De bus rijdt via Bennebroekerlaan-Binnenweg-Glipperweg-Glipper Dreef-Valkenburgerlaan-Heemsteedse Dreef (N201)-Zuiderhoutlaan-N205-Dreef. Dit betekent dat alle haltes op de Herenweg (Heemstede) en Wagenweg (Haarlem) vervallen. De werkzaamheden zijn zo gepland dat het bloemencorso wel over de Herenweg kan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.