Wethouder: Meerradio moet professioneler

Hoofddorp

De Haarlemmermeerse lokale omroep Meerradio moet professionaliseren. ,,Dat is nodig om de rol van Meerradio bij de controle van de lokale democratie legitimiteit te geven’’, zegt VVD-wethouder Derk Reneman van cultuur.

Het viel PvdA-raadslid Fien Eveleens op dat in de nieuwe cultuurnota over Meerradio alleen maar staat dat die moet professionaliseren. Zij vroeg de wethouder om een toelichting.

,,Heeft u plannen? Onafhankelijke lokale journalistiek is belangrijk.’’ Daar sloot CDA’er Herman Koning zich bij aan. ,,Meerradio moet voor de langere termijn behouden blijven. De lokale democratie kan niet zonder onafhankelijke journalistiek.’’

Dat is volgens Reneman ook precies de reden waarom hij in gesprek is met de lokale omroep. ,,Meerradio wil zelf ook professionaliseren. Er komt nu een weekblad bij in Haarlemmermeer, dank hemel. Maar de lokale journalistiek staat onder druk. Daarom willen we de rol van Meerradio vergroten.’’

Nieuwe krant

De nieuwe krant waar Reneman het over heeft is Nieuwsblad Haarlemmermeer, dat deze maand gaat verschijnen. Die wordt uitgegeven door Rodi Media in samenwerking met Westerpost, dat in het noorden van Haarlemmermeer al kranten heeft. Buijze pers stopte eind vorig jaar met een huis-aan-huisblad, dat dezelfde naam droeg.

Het Witte Weekblad is inmiddels overgenomen door BDU, de uitgever van HC-nieuws/Hoofddorpse Courant. In Hoofddorp verschijnt HC-nieuws, in Nieuw-Vennep en omgeving het Witte Weekblad. Dagelijks verschijnt de editie Haarlemmermeer van Haarlems Dagblad en er is nog een online krant, Haarlemmermeer News.

Nieuwe media

Reneman wil de professionalisering van Meerradio breed aanpakken. ,,Nieuwe media zijn een noodzakelijk onderdeel van het pakket waarover we met Meerradio in gesprek zijn.’’ Hij doelt dan om social media zoals twitter.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.