Degradatiewedstrijden na verlies voor DSS

Monne Reitsma
Utrecht

Om directe degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen moesten de honkballers van DSS driemaal winnen van naaste concurrent UVV. De Haarlemmers slaagden niet in die opzet. In Utrecht verspeelden de Haarlemmers donderdag in de slotfase een voorsprong en werd met 10-9 verloren.

DSS kende een zeer productieve vierde inning. De Haarlemmers stuurde in die slagbeurt twaalf slagmensen naar de plaat. Melvin Perdue sloeg in die slagbeurt twee hits en ook Sven van de Sanden, Ties van de Beeke, Mitchel Dautzenberg en Koen Halderman kwamen tot rake klappen. Daarmee boog DSS een 5-0 achterstand om in een 5-7 voorsprong.

UVV knabbelde in de zevende inning iets van de achterstand af. Daardoor brak een spannend slot van het duel aan. Na vier goede innings van reliever Mike Groen kreeg hij in de achtste slagbeurt een tweehonkslag tegen. Closer Kevin Geestman werd naar de heuvel gedirigeerd om de winst veilig te stellen. Hij slaagde niet in die opzet. Drie hits later was het 10-7.

DSS toonde echter veerkracht door tweemaal te scoren in de negende inning. Met de gelijkmaker op het derde honk werd pinch-hitter Joffrey Heus de laatste nul van de wedstrijd. Daardoor handhaafde UVV zich in de hoofdklasse en dient DSS, althans volgens de competitieplanning, vanaf 24 september degradatiewedstrijden te spelen tegen de kampioen van de overgangsklasse.

Meer nieuws uit Sport