Circus Renz keert graag terug in Reinaldapark

Het gras na vertrek van het circus.© Foto Richard Stekelenburg

De nieuw ingezaaide grasmat in het park.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

1 / 2
Arthur de Mijttenaere
Haarlem

Circus Herman Renz keert graag terug in het Reinaldapark. De exploitant van het circus, evenementenbureau de Duursma Groep, heeft een vergunning aangevraagd om van 23 december tot en met 8 januari volgend jaar de circustent neer te zetten.

René Duursma van het evenementenbureau wil de plannen aan de krant niet verder toelichten, maar de gemeente heeft de vergunningaanvraag op dit moment in behandeling.

Vorig jaar beleefde het Circus Herman Renz dankzij de steun van Duursma een wedergeboorte, nadat het circus met de bekende clown Milko Steyvers failliet was gegaan. De optredens waren een succes en het circus wil graag op herhaling.

Het circus dat vorig jaar in het Reinaldapark neerstreek, liet echter een onaangename erfenis achter. Op de plek waar de tent had gestaan was het gras verwoest en de gemeente Haarlem stelde de Duursma Groep verantwoordelijk voor het herstel van de grasmat. Het gras voor een nieuw puik grasveld is drie weken geleden ingezaaid en op dit moment komen de eerste sprieten weer naar boven. De herstelkosten bedragen 2500 euro en de gemeente heeft die rekening naar de Duursma Groep gestuurd. Volgens een gemeentelijke woordvoerder heeft de Duursma Groep de rekening nog niet voldaan, maar is de rekening ’nog maar net verzonden’.

Of het voor de vergunningverstrekking uitmaakt of de Duursma Groep de kosten van het herstel van de grasmat inderdaad voor zijn rekening neemt, denkt de woordvoerder niet. ,,Dat is geen reden om de vergunning af te wijzen, wel kan de vergunningverlening natuurlijk aan bepaalde voorwaarden worden verbonden.’’

Vraag is waar het circus, als de vergunningaanvraag rondkomt, precies in het park gaat neerstrijken. In het Reinaldapark is een evenemententerrein, wat dieper in het park gelegen. Op die plek springt het circus minder in het oog dan op de plek van vorig jaar. Die plek is door de waterhuishouding echter veel kwetsbaarder en wordt eerder kapotgereden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.