Advocaat Lysander de R. voorlopig de grote winnaar

Jacob van der Meulen

Hij heeft een eenmanskantoor en maar liefst drie hoofdverdachten in het geruchtmakende Hells Angelsproces onder zijn hoede. Toch gaat Remco Kint fluitend door het leven, helemaal na de zitting van dinsdag waar hij succes na succes boekte.

Tijdens een vorige regiezitting legde de jonge advocaat hetv tweekoppige duo aanklagers van het Openbaar Ministerie het vuur al na aan de schenen. Het rechercheonderzoek naar de betrokkenheid van zijn cliënt bij de brandstichting van de auto van Bernt Schneiders zou bepaald zijn geweest door vooringenomenheid. Terwijl er geen gram aan bewijs op tafel zou liggen. Gisteren kreeg hij op dat punt grotendeels gelijk van twee timide officieren van justitie, die wel betoogden dat op andere punten nog voldoende belastend bewijs tegen de chapterpresident overblijft. Dat moet nog blijken als de komende maanden de politieonderzoeken worden afgerond en daarna het einddossier tegen de acht Hells Angels en de vriendin van Lysander de R. aan de rechtbank en de verdediging wordt overlegd. Remco Kint liet dinsdag blijken daar met alle vertrouwen naar uit te kijken.

Deze week werd vooral veel onduidelijk over het verdere verloop van de zittingen in dit proces. Het Openbaar Ministerie sprak maandag nog met zekere toon over een inhoudelijke behandeling in maart volgend jaar. Gaandeweg de diverse regiezittingen sloop de onzekerheid echter in die agenda. De advocaten van de verdachten noemen de planning zelfs onhaalbaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.