HFC is vijf duels verwijderd van de topklasse

HFC is vijf duels verwijderd van de topklasse

Govert Wisse
Haarlem

Na het met 2-0 verloren duel bij DHC op de slotdag van de reguliere competitie kan Koninklijke HFC zich deze week gaan opmaken voor de nacompetitie met als inzet een plek in de topklasse.

De formatie van trainer Pieter Mulders neemt het op maandag 20 mei op tegen Westlandia dat de tweede periodetitel won. Wanneer HFC wint, heeft het op zondag 26 mei een vrije dag. Bij een gelijkspel of verlies moet de Koninklijke op die dag op bezoek bij Alphense Boys, de derde deelnemer aan de nacompetitie van de hoofdklasse A.

De winnaar van deze minicompetitie plaatst zich voor de halve finale waarin de nacompetitiewinnaars van de andere twee hoofdklassen en Haaglandia als nummer 13 uit de topklasse uitkomen. Deze halve finales worden gespeeld op 30 mei en 2 juni. De finale staat gepland op 9 juni. De winnaar speelt in het seizoen 2013/2014 in de topklasse.

Zwanenburg

Bloemendaal en Zwanenburg hebben zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Bloemendaal begint maandag (14 uur) met een thuiswedstrijd tegen Houten. Zwanenburg gaat op bezoek bij het ambitieuze Legmeervogels in Uithoorn. Op zondag 26 mei volgen de returns.

DSOV, Spaarnwoude en Van Nispen beginnen de strijd om promotie naar de derde klasse maandag met uitwedstrijden tegen respectievelijk Velsenoord, HSV en Alphen.

Ook voor zaterdagtweedeklasser Kagia zit het seizoen er nog niet op. De ploeg van trainer Jerry Ubink komt op dinsdag 21 mei voor het eerst in actie. De tegenstander is niet bekend aangezien het kampioenschap in de derde klasse nog niet is beslist.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen