Keepster Laura Sluijter redt een punt

Martijn van Westerop
Bloemendaal

De hockeysters van Bloemendaal hadden na het 0-0 gelijkspel tegen Pinoké het idee een punt te hebben gewonnen in verplaats van twee punten te hebben verspeeld. De ploeg schoot er op de ranglijst alleen niet veel mee op.

In de winterstop werd het een en ander duidelijk bij de vrouwenploeg. Zo is de keepersstrijd tussen Alexandra Spoelder en Laura Sluijter beslist omdat eerstgenoemde uit zich zelf een stapje terugdoet.

Ook is duidelijk dat Bloemendaal dit seizoen niet meer hoeft te rekenen op een goede strafcorner aangezien Annemieke Schildmeijer is gestopt bij de hoofdmacht van Bloemendaal. En ook werd bekend dat coach Jorge Nolte er na dit seizoen mee ophoudt. Nolte loodste de ploeg naar de hoofdklasse en is na vijf seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging.

Wie hem opvolgt is dan weer niet duidelijk vooralsnog. Dat zou zomaar de huidig assistent-coach Teun de Nooijer kunnen zijn. En ook zomaar niet. Desgevraagd kon hij daar ieder geval weinig over zeggen. ,,Dat is niet aan mij. Ik heb voor twee jaar getekend als assistent. Dus ik ben volgend seizoen sowieso betrokken bij het team.”

Duidelijk werd gisteren ook dat Bloemendaal nog steeds de grootste moeite heeft met verantwoord risico nemen. Daardoor deed de ploeg het in de eerste helft maar totaal niet.

Maar in defensief opzicht liet het team geen steken vallen tegen een van de naaste concurrenten in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse. De gasten domineerden, wat leidde tot twee mooie kansen en een strafcorner die door een uitstekend keepende Sluijter werden geëlimineerd.

In de tweede helft kroop Bloemendaal meer uit de schulp, al duurde het tot de laatste twintig minuten voordat het team echt wat tanden durfde te laten zien.

Dat het uiteindelijk bij een gelijkspel bleef, werd niettemin niet echt als een teleurstellend ervaren bij de Bloemendaalse hockeysters. Zeker ook niet toen bekend werd dat een van de concurrenten, MOP, had verloren van de ’zekere’ degradant Push.

,,Van te voren wilden we heel graag drie punten pakken”, vertelde Sluijter na afloop. ,,Maar als je ziet hoe slecht we begonnen aan de wedstrijd, dan moet je toch zeggen dat we vandaag een punt hebben gewonnen. We hebben vaak genoeg het deksel op de neus gekregen als we wel veel risico namen. Nu hebben we gezegd: we sluiten de tent achterin en houden de nul. Dat dat is gelukt is voor ons heel belangrijk”, aldus de doelvrouw die met vertrouwen uitkijkt naar de volgende twee, zware, wedstrijden tegen SCHC en Laren.

Met een glimlach: ,,Als ik zo keep als vandaag, komt dat wel goed.”

Bloemendaal: Sluijter; Jansen, Van As, Lemmink, Boot; Kramer, Spruijt, Galama; Gruter, Ketting, Fluharty.

Wissels: Tol, Vloet, Van Leeuwen, Visser, Holleman, Van Odijk.

Meer nieuws uit Sport