Klachtenregen en rechtszaken rond Haarlemse koophuizen

Willy de Graaff komt met haar auto niet haar garage in. Foto United Photos/Paul Vreeker

Nina van Oostrum
Haarlem

Bewoners van de in juni opgeleverde koopwoningen aan de Klipperkade, onderdeel van het nieuwbouwproject Land in Zicht, klagen steen en been over hun huizen. Bouwbedrijf Strukton zegt de klachten allemaal serieus te nemen, maar daar denken de bewoners anders over.

Er loopt zelfs al een rechtszaak tegen Strukton Ontwikkeling over de luchtroosters. Bewoonster Willy de Graaff kondigde gisterochtend bij Strukton aan een tweede rechtszaak aan te spannen vanwege lekkage.

Klachten die bij bijna alle bewoners spelen omvatten de ventilatieroosters, de kozijnen, het verwarmingssysteem en de te krappe garages. Zo laten de ventilatieroosters na sluiting lucht door, waardoor het in de winter koud is en het feit dat het verwarmingssysteem niet goed werkt, maakt het nog erger. Ook sluiten deuren en ramen niet goed. ,,Maar het meest hilarische aan deze zaak is het feit dat mijn auto, die van een gemiddelde omvang is, niet in mijn garage past. Ik heb een elektrische auto, waarvoor ik een aansluiting heb in mijn garage, maar zover komt mijn auto dus niet’’, zegt De Graaff.

Een woordvoerster van Strukton zegt het ’ontzettend vervelend’ te vinden dat er zoveel klachten zijn. ,,Maar wij handelen de klachten naar eigen weten goed af.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.