Politie ontfermt zich over urenlang in de zon wachtende bejaarde

Wim Wegman
Haarlem

De politie heeft vrijdagmiddag in Haarlem een 72-jarige vrouw geholpen nadat die naar eigen zeggen al 2,5 uur met haar gestrande scootmobiel in de zon stond. Volgens de vouw had ze de pechhulp gewaarschuwd, maar die liet maar niets van zich horen.

Politieagenten kwamen de vrouw tegen op de Delftlaan. Ze wenkte hen en vertelde dat haar scootmobiel het had begeven. Omdat de agenten 2,5 uur wachten wel erg lang vonden en de vrouw bovendien extra zuurstof gebruikte, ontfermden ze zich over haar. De firma die de pechservice zou leveren, nam de telefoon niet meer op. Agenten reden naar het adres waar de firma gevestigd zou zijn, maar dat pand bleek leeg te staan.

Toen plotseling de zuurstof van de vrouw op was, hebben agenten haar met met zwaailicht en sirene naar huis gebracht. Daar arriveerde de bejaarde vrouw voordat ze onwel kon worden.

De politie heeft via een ander bedrijf  contact met een pechlijn, die aangaf dat bij hen geen melding bekend was.De scootmobiel hebben de agenten gestald bij een jeugdherberg. Uiteindelijk is deze opgehaald en heeft de dame een leenscootmobiel ontvangen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.