Dode vrouw Zwanenburg blijkt 19-jarige Roemeense

Redacteur Haarlemmermeer
zwanenburg

Het stoffelijk overschot dat vorige week uit de Ringvaart bij Zwanenburg is gehaald blijkt van een 19-jarige Roemeense vrouw te zijn.

De vrouw, die woonachtig was in Amsterdam, is door haar familieleden geïdentificeerd.

De politie weet nog steeds niet wat de doodsoorzaak is van de vrouw. ,,We weten nog steeds niet of zij slachtoffer is geworden van een misdrijf of een ongeluk. Om uit te sluiten dat het om een misdrijf gaat, hebben we zo veel mogelijk informatie nodig’’, aldus een politiewoordvoerster.

De vrouw werd woensdagochtend 15 augustus door twee vissers gevonden drijvend in het water langs de Zwanenburgerdijk. De politie wil weten of iemand haar heeft gezien tussen dinsdagavond 14 augustus en woensdagochtend 15 augustus, langs of in het water of bij het viaduct nabij de Amsterdamse Baan. Dat is het Amsterdamse stadsdeel Sloten, een stuk bedrijventerrein in het verlengde van de Zwanenburgerdijk ter hoogte van begraafplaats Westgaarde. ,,Niet direct een plek waar je als vrouw alleen ’s avonds naartoe gaat’’, aldus de politiewoordvoerster. De betreffende plek is een flink stuk verwijderd van de plek waar haar ontzielde lichaam is aangetroffen. De politie houdt rekening met de sterke stroming in de Ringvaart.

De vrouw was ongeveer 1,75 meter lang, had een slank postuur en lang zwart haar. Zij droeg een zwarte lange broek en een geel shirt met een afbeelding van Mickey Mouse.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.