Serieus ruilen: Vogelhuis wordt diner voor twee

Frenk Klein Arfman
Haarlem

Ik heb mij in tamelijk korte tijd al van pen naar vogelhuisje geruild. In deze tweede aflevering maak ik stappen vooruit. Zoals ook de bedoeling is uiteraard.

Mijn bovenbuurvrouw drijft een schoonheidssalon: Duba Multicare. Dit doet zij naast haar pogingen mij tot actie te bewegen als het gaat om het onderhouden van mijn voortuintjes. Het werken in haar schoonheidssalon gaat Hanny Duba echter het beste af. Ze doet dit dan ook al dertig jaar en heeft naast de schoonheidsbehandelingen ook permanente make-up en definitief ontharen als specialiteit.

Met mijn onthaarde schedel heeft zij overigens niets van doen. Afgelopen week deed ik een poging haar te overtuigen dat ze tegen elke prijs ’mijn’ vogelhuisje wilde hebben. ,,Denk je niet soms als je in je auto stapt: tja, leuk zo’n auto, maar ik zou deze dus ook ruilen voor niets minder dan een vogelhuisje!’’ Het werkte niet. Wel bleek ze bereid het huisje te ruilen voor een schoonheidsbehandeling. Niets mis mee en een fikse stap vooruit.

Met de virtuele schoonheidsbehandeling op zak, stap ik lunchroom en sinds kort ook ’bistro’ Petit Paris van Jean-Paul en Amber de Looze binnen. Gelukkig is alleen Jean-Paul aanwezig, want een vrouw benaderen of ze wellicht graag een schoonheidsbehandeling zou willen hebben, is zelden een goede binnenkomer.

Jean-Paul daarentegen is meteen tot ruilen bereid. En zodoende is mijn nieuwe ruilmateriaal een diner voor twee bij Petit Paris. ,,Voorgerecht, hoofdgerecht en we doen er een goede fles wijn bij’’, somt hij mijn nieuwe ruilobject op.

Niets mis mee, lijkt me.

Hij heeft meteen een tip voor me voor een mogelijk geïnteresseerde. Die neem ik echter vandaag alleen mee als zogenaamde cliffhanger. Om te zorgen dat u de volgende aflevering van mijn ruilavonturen ook weer leest. Het zou wel eens heel spectaculair kunnen worden namelijk.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.