Hele dag door eten bij De Beurs in Hoofddorp

Met de veranderingen wil De Beurs meegaan met de 24-uurseconomie

Wessel Mekking
Hoofddorp

Het is momenteel, tijdens het Keukenhofseizoen, de drukste tijd van het jaar bij Hotel Restaurant De Beurs. De vele gasten kunnen nu 24 uur per dag allerlei koude gerechten geserveerd krijgen.

Met de veranderingen wil De Beurs meegaan met de opkomende 24-uurseconomie, legt hotelmanager Yvonne Butter uit. Ook gasten die laat op de avond inchecken, kunnen door de aanpassingen nog een hapje eten. Onder het kopje Klokje Rond worden sinds februari onder meer Opgerold, een rijk gevulde wrap, en de Toren van Pisa, een Italiaanse koude omelet, geserveerd. ,,De negen dagverse gerechten staan in een luxe koelvitrine. De hotelportier kan ze serveren, maar de gasten mogen het ook zelf pakken’’, legt Butter uit.

Vroege vogels kunnen tegenwoordig al vanaf 5 uur ontbijten bij De Beurs. ,,Zakenlui die hun vlucht moeten halen, maken daar vaak gebruik van.’’ Ook niet-gasten weten De Beurs te vinden voor een vroeg ontbijt of late maaltijd. Zij zijn welkom tussen pakweg 6 uur ’s morgens en 1 uur ’s nachts, vertelt Butter, nu bijna een jaar hotelmanager.

De keuken van het roemruchte hotel-restaurant bij de grote fontein is langer open, tot zeker 22.30 uur. ,,Het loopt veel harder dan verwacht’’, zegt Butter over het aantal gasten dat ’s avonds en ’s nachts nog een hapje eet.

Maar sommige eters zijn minder blij dat doordeweeks geen warme lunch meer wordt gereserveerd, behalve dan voor groepen van acht personen die van tevoren reserveren. De Beurs, waarvan ook het terras is vernieuwd, moest keuzes maken, zegt Butter. Daardoor sneuvelden ook de schnitzel- en sliptongdag.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.