Schade aan open bestrating Stellinghof

Wessel Mekking
Vijfhuizen

De open bestrating in de Vijfhuizense wijk Stellinghof is op veel plekken flink beschadigd. Nog dit jaar wordt de kapotte bestrating aangepakt. Momenteel werkt de gemeente Haarlemmermeer aan een ontwerp.

In een deel van Stellinghof zijn open bestratingsmaterialen, waar bijvoorbeeld gras doorheen groeit, gebruikt. Daardoor hebben de betreffende straten een groene en natuurlijke uitstraling. Maar deze bestrating heeft, net als die van de drukste toegangsstraten van Stellinghof, in de loop der jaren flink wat schade opgelopen.

Bewoners van de nog jonge wijk klaagden over beschadigingen aan hun auto’s door de kapotte bestrating. Momenteel wordt al vaker geveegd in de wijk.

De gemeente heeft een enquête laten doen waarbij bewoners zich uit konden spreken over de aanpak van de kapotte bestrating. Een eensluidend beeld voor de hele wijk heeft dat niet opgeleverd. Mogelijk maakt de open bestrating op sommige plekken plaats voor normale stenen.

Op basis van de uitkomsten van de enquête wordt een voorlopig ontwerp gemaakt, dat tijdens een informatiebijeenkomst aan de Stellinghof-bewoners wordt gepresenteerd. Na deze bijeenkomst wordt een definitief ontwerp gemaakt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.