Schiphol wil record weer verbeteren

Redacteur Haarlemmermeer
schiphol

De luchthaven Schiphol heeft ondanks de recessie een recordjaar achter de rug met 51 miljoen passagiers. Dit jaar wordt lastiger, maar directeur Jos Nijhuis hoopt samen met KLM toch opnieuw groei te realiseren.

,,Met een krimpende economie toch een groei realiseren van 2,6 procent is meer dan waar we op rekenden. Het netwerk is uitgebreid van 313 naar 317 directe bestemmingen. Het aantal vliegbewegingen is licht gestegen met 0,8 procent. Alleen vracht liet een krimp zien van drie procent. Maar we zijn nog steeds de hartkamer van Nederland. Alles bij elkaar goed voor 290.000 banen’’, benadrukte Nijhuis in zijn nieuwjaarstoespraak.

Ook dit jaar rekent Nijhuis op een lichte groei en dus een nieuw record. Groei die samen met hoofdgebruiker KLM wordt gerealiseerd. De komende maanden praten KLM en Schiphol nog over de uitbreidingsplannen van de luchthaven. ,,We beginnen dit jaar met een ingrijpende verbouwing en uitbreiding zodat we overal centrale security krijgen en niet pas aan de gate. Een klus die pas in 2015 klaar is en zeker ook voor hinder zorgt. Met de luchtvaartmaatschappijen praten we nu nog over de uitbreiding van het aantal pieren’’, zet Nijhuis de marsroute uiteen. ,,We moeten niet stil blijven staan. Juist deze tijd vraagt om doortastendheid.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.