Oranjeprins als gastheer bij introductie nieuw restaurant Circuit Zandvoort

Zandvoort

Wat doe je als je Bernhard van Oranje heet, eigenaar van het Circuit Zandvoort bent, en je wilt het grote publiek kennis laten maken met je nieuwe restaurant en je onlangs aangeschafte beachclub?

Dan nodig je veel journalisten uit en leg je ze stevig in de watten. Je verwent ze met heerlijk eten en een ritje in een racewagen.

Bernhard van Oranje klinkt vastberaden. De prins wil zijn populaire racecircuit ook culinair op de kaart zetten. ,,Ik heb me er altijd over verbaasd dat je op het circuit waar jaarlijks 500.000 mensen komen, geen plek is waar je een kop koffie kon drinken of lunchen.’’

Op het circuit opende Van Oranje onlangs Bernie’s Bar & Kitchen. Op het nabijgelegen strand kocht de ondernemende prins zes weken geleden een luxe strandclub met twee zwembaden.

Voorheen zat hier ’George 5’ en in een ver verleden ’Riche’. Als het aan Van Oranje ligt, blijft het hier niet bij. Hij is aan het kijken of er hotelkamers kunnen komen in het stenen gebouw dat bij de beachclub hoort. Dan kunnen bezoekers nog langer in en om het circuit vertoeven.

Zandvoort - Bernhard van Oranje in Bernie’s Beachclub

Op het terras van Bernie’s Beach Club ontvangt Bernhard van Oranje - afgetraind lijf, smetteloos wit overhemd, opvallende bril - de toegestroomde verslaggevers met hapjes en drankjes. Langs de zwembaden liggen bezoekers op strandbedden. Een deejay verzorgt de achtergrondmuziek.

Hoewel er nog veel moet gebeuren is Bernie’s Beach Club toch maar opengegaan. Wachten zou zonde zijn van dit ’pareltje’ zoals Van Oranje zijn nieuwste aanwinst noemt. ,,We zijn opengegaan zonder proef te draaien. Dus we zullen zeker onze opstartfouten maken’’, verontschuldigt Van Oranje zich.

Na de kennismaking met de strandclub mogen de verslaggevers even in een racewagen het circuit op. Daarna laat Van Oranje zijn nieuwe restaurant Bernie’s Bar & Kitchen zien, dat zeven dagen per week open is, van ontbijt tot diner.

Het heeft misschien zijn charme, de balies met snacks en de koffie in plastic bekertjes die je elders wel op racecircuits ziet. Maar Van Oranje heeft iets anders voor ogen. ,,Ik wil mensen de beste foodbeleving bieden van alle circuits in de wereld.’’

De prins heeft culinair adviseur Loek Beeren in de arm genomen om dit voor elkaar te krijgen. Beeren heeft als directeur ’horeca musea Amsterdam’ onder meer restaurant Rijks onder zijn hoede, dat onlangs een Michelinster kreeg.

Naar sterren streeft van Oranje nadrukkelijk niet, ook al is chefkok Wouter Berghuis aangetrokken die 14 jaar heeft gewerkt bij Cheval Blanc in Heemstede (één ster) . ,,Het circuit is voor een breed publiek. Daar past geen sterrenzaak bij’’, zegt Van Oranje.

Nee, Bernie’s past binnen ’de nieuwe bistronomie’, aldus culinair adviseur Beeren.

,,Goed en lekker eten, zonder ingewikkeld of duur te zijn.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.