Transavia krijgt alsnog een base buiten Frankrijk en Nederland

Frans van den Berg
Parijs

In de zomer van 2016 moet Transavia eerste base hebben in een ander Europees land dan Frankrijk en Nederland. ,,De vakbonden zijn bereid daar met ons over te praten.''

Dat liet topman Alexandre de Juniac vrijdag weten tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van Air France-KLM. Een jaar geleden had het concern al het plan om van Transavia een Europese prijsvechter te maken met ook vestigingen in andere landen zoals Duitsland en Portugal. Maar vooral de Franse piloten verzetten zich toen fel tegen de plannen en gingen over tot een langdurige staking die bijna een half miljard euro heeft gekost.

De Juniac zette de plannen toen in de ijskast en richtte zich op de uitbouw van Transavia in Frankrijk en de sanering bij Transavia in Nederland. Maar sneller dan gedacht komt het plan voor uitbreiding nu weer uit die ijskast. In welk land en welke stad de eerste nieuwe base komt wilde De Juniac niet vertellen. Bij een dergelijke base worden extra toestellen van Transavia op een Europese luchthaven gestationeerd en worden lokaal piloten en cabinepersoneel aangetrokken tegen in dat land geldende lonen. Dat kan in specifieke landen een fors voordeel opleveren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.