Weer autobranden in Haarlem

De brandweer is donderdagavond rond vijf voor negen gealarmeerd voor een autobrand in de Byzantiumstraat in Haarlem. Foto Michel van Bergen

Dit keer stond er een voertuig in de Von Liebigstraat in Haarlem in de brand. Foto Michel van Bergen

1 / 2
Ron Amesz
haarlem

update vrijdag 10.30 uur - De brandweer is donderdagavond rond vijf voor negen gealarmeerd voor een autobrand in de Byzantiumstraat in Haarlem.

Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig, een Mercedes, al in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust maar het voertuig is door de brand compleet verwoest.Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest maar brandstichting wordt niet uitgesloten.Von LiebigstraatTerwijl de ene brandweerwagen onderweg was naar de autobrand in de Byzantiumstraat werd er vijf minuten later weer een autobrand gemeld. Dit keer stond er een voertuig in de Von Liebigstraat in Haarlem in de brand. Een andere brandweereenheid werd naar de brand gestuurd om het vuur te blussen.

Bij aankomst van de brandweer stond de wagen onder de motorkap in de brand. De spuitgasten zijn direct begonnen met blussen maar konden niet voorkomen dat ook dit voertuig aanzienlijke schade opliep. De politie maakte vrijdagmorgen bekend dat deze brand te wijten is aan een mechanisch mankement. De eigenaar heeft gemeld eerder op de dag een branderige lucht geroken te hebben na een bezoekje aan de wasstraat.

Zie ook ons artikel over de vele autobranden in Haarlem die Haarlems Dagblad in kaart heeft gebracht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.