Land Aardappelboer is veel te nat om zelf piepers te rooien

Paul van der Kooij
Zwanenburg

Het leek zo mooi: je eigen piepers rooien bij de Aardappelboer in Zwanenburg en een ritje maken met een ponywagen. Maar het weer gooide roet in het eten en Aardappelboer Arwin Bos zag zich gedwongen om het voor zaterdag 23 augustus geplande Oogstfeest te schrappen.

,,Door de vele regen van de afgelopen weken is het nu al erg nat en modderig op het land’’, meldt hij in een persbericht. ,,Ook voor de komende dagen wordt veel regen voorspeld. Onder deze omstandigheden is het zelf rooien van aardappelen vrijwel ondoenlijk geworden.’’

Wel kunnen mensen zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur langskomen op de boerderij aan de Kromme Spieringweg 74 in Zwanenburg om aardappelen te kopen die de boer tussen de buien door heeft gerooid. De volgende bijzondere rassen zijn beschikbaar: Roseval, Belle de Fontenay en - zeer beperkt - Pink Fir Apple en La Ratte.

Advocaat

Bos zegde vorig jaar zijn vaste baan als advocaat op om een deel van het land van de familie aardappelen te gaan kweken met meer smaak en minder ’middelen’. Ook betrok hij al direct zijn klanten bij het werk op het land. Via de website www.aardappelboer.nl konden ze alles volgen en bestellen.

De piepers liggen binnenkort ook bij de tuincentra van Oosteinde in Vijfhuizen en Bloemendaal, de Landmarkt Amsterdam-Noord en bij de zelfpluk van Van Reeuwijk in Abbenes. Als het weer een beetje meezit, hoopt Bos half september extra aardappelen te kunnen oogsten op het land tussen Schipholweg en Zwanenburgerdijk.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.