Festivalcamping Mysteryland naar 25.000 bezoekers

Bart Boele
Vijfhuizen

De festivalcamping van dance-evenement Mysteryland mag gefaseerd groeien tot 25.000 bezoekers in 2021. Dit jaar mogen er 15.000 campinggasten komen.

Mysteryland-organisator ID&T legde de wens voor een grotere, meerdaagse camping al eerder neer bij de gemeente Haarlemmermeer. B en W wilden er wel aan meewerken, mits alle betrokkenen ermee zouden instemmen.

Dat blijkt nu het geval te zijn. ,,Uit de overlegde correspondentie en gespreksnotulen komt de steun naar voren vanuit de bewoners(-organisaties) in de directe omgeving voor de verdere ontwikkeling van de festivalcamping Mysteryland’’, melden B en W aan de gemeenteraad.

De betrokken (hulp)diensten hebben ook geen bezwaar. ,,Gelet op de positieve ervaringen in afgelopen jaren en gezien het verwachte gunstige effect op een spreiding van de bezoekers in- en uitstroom.’’

De buurtbewoners waren aanvankelijk wat huiverig voor een camping vol festivalgangers. Maar, zeggen B en W: ,,Inmiddels is gebleken dat de critici uit de directe omgeving van destijds door de positieve praktijkervaringen met het totale evenement, tot andere (positieve) inzichten zijn gekomen.’’

Het aantal bezoekers van Mysteryland stijgt niet. De camping is een extra service voor festivalgangers.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.