Beschonken brokkenmaker uit Hoofddorp niet in hoger beroep

Wessel Mekking
Hoofddorp

Hoofddorper Mohamed B., die in 2014 in beschonken toestand op de Nieuwe Bennebroekerweg een zwaar ongeval veroorzaakte, heeft afgezien van hoger beroep.

Dat betekent dat zijn celstraf van zeven maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, onherroepelijk is. Ook krijgt hij een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van 36 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Waarom B. zijn hoger beroep heeft ingetrokken, bleef maandag onduidelijk. De behandeling van zijn zaak stond aanvankelijk voor maandagochtend bij het gerechtshof in Amsterdam op de rol, maar die ging dus niet door.

De man stapte dronken in de auto nadat hij op 13 juni 2014 in de kroeg de WK-wedstrijd Nederland-Spanje (5-1) had gekeken. Op de Nieuwe Bennebroekerweg ramde hij een andere auto, bestuurd door een plaatsgenoot.

Het slachtoffer raakte zwaargewond. Hij lag na het ongeval zes dagen in coma en moest talloze operaties ondergaan.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) had B. tussen de 140 en 200 kilometer per uur gereden toen hij de auto voor hem ramde. Op het deel van de Nieuwe Bennebroekerweg waar het ongeluk gebeurde, is tachtig kilometer de maximumsnelheid.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.