Terreur

Henk Geist

De rust in onze straat is sinds deze week teruggekeerd. De afgelopen maanden werden wij geterroriseerd, anders kan ik het niet noemen, door die krijsende krengen.

Meeuwen dus, die eieren hadden gelegd op een dak vijftig meter verderop. Bij het eerste streepje daglicht trokken ze er al krijsend op uit, mij en vele buurtgenoten ruw uit de slaap wekkend. Ik heb mijn toevlucht moeten nemen tot oordopjes.

Toen er twee eieren waren uitgekomen werden ze ook nog eens agressief. Er speelden zich bij ons in de straat scènes af die naadloos in Hitchcocks thriller The Birds hadden kunnen worden gemonteerd. In duikvlucht stortten de meeuwen zich op je, duidelijk met de bedoeling om schade aan je hoofd toe te brengen. Met de hondenriem heb ik menig meeuw moeten wegmeppen. Mijn buurman werd tot bloedens toe aan zijn hoofd verwond toen hij in de dakgoot een dakkapel aan het schilderen was.

Ik ben die krengen dus spuugzat. De gemeente wil nu ontheffing vragen voor het ruimen van meeuwennesten, het lijkt mij een druppel op de gloeiende plaat. Waarom zijn deze beesten eigenlijk beschermd? Ze zijn hier immers in overvloed aanwezig. Mijn voorstel: laat de gemeente de beschermde status van meeuwen aanvechten. Die krijsende krengen verdienen geen bescherming, maar de inwoners van Haarlem wel!

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.