Vijftiende aflevering van motortoertochten in boekvorm

Peter Lodewijks
Alkmaar

Tom Boudewijns, motorrijder in hart en nieren, legt de vele recreatieve ritten die hij maakt, vast op papier. Dat resulteert regelmatig in nieuwe boekjes die de Alkmaarse uitgeverij De Alk op de markt brengt.

We zijn inmiddels toe aan het 15de deel in de serie Motor Toertochten. Met dit boekje in de hand toert u over dijkwegen, langs beekjes met draaiende asfaltslingers, door bossen en over heuvels.

U maakt kennis met eeuwenoude burchten, indrukwekkende abdijen en bekijkt mooie natuurgebieden, schilderachtige dorpen met vakwerkhuizen en romantische stadjes.

De tochten hebben een lengte tussen de 170 en 230 kilometer. Door het vermelden van afstanden en afslagen voert de routewijzer u zonder moeite door de wondere wereld van Nederland, België, Luxemburg en het grensgebied van Duitsland. De uitgebreide verhalen over de betreffende streek geven u praktische en cultuurhistorische informatie.

Natuurlijk is er ook aan hoogtepunten, eten/drinken en verblijfsmogelijkheden gedacht. Ook kan men de tochten met gps-files rijden. Deze staan op de bijgeleverde mini cd-rom en zijn geschikt voor Garmin en TomTom.

Als smakelijk toetje voert de laatste tocht door het immer prachtige Noord-Hollandse land, van Amsterdam tot aan Den Oever. Deel 15 van Motor Toertochten (160 pagina’s) ligt in de winkel voor €14,95.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.