Toolenburg wil beachvolleyballers ook na Sportfair houden

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Toolenburg krijgt vier beachvolleybalbalvelden op het grasveld achter de flats langs Rondenburglaan en busbaan. De velden worden aangelegd voor de Sportfair die op 7 juni wordt gehouden, rond de tweede Toolenburgerplas-Run.

De wijkvereniging wil ze graag laten liggen. ,,Want van dat grote grasveld naast Jeugdland wordt nu te weinig gebruik gemaakt’’, zegt voorzitter Theo Vermeulen. En omdat er zo veel ruimte is, worden die meters niet gemist.

,,De plek is ideaal’’, vindt ook Björn van Essen van het achter sportcentrum Het Spectrum spelende VCH Beach. ,,Liggen onze vaste velden nu nogal uit het zicht - veel Hoofddorpers weten niet eens dat we bestaan - daar kan iedereen ons zien spelen.’’

Van drie naar vier

Ook het aantal velden spreekt aan. Want de inmiddels 153 leden tellende tak van Volleybalclub Hoofddorp, kan niet goed uit de voeten met de drie velden van nu.

,,Zeker omdat we er, met woningen dichtbij, geen verlichting hebben. Om een uur of negen ’s avonds moeten we er al een punt achter zetten.’’

Vooral voor volwassenen is het volgens het beachcommissielid wel erg krap: ,,De jeugd kun je nog wel om zes uur laten opdraven, volwassenen kunnen pas vanaf half acht. En die hebben dan nog maar anderhalf uur.’’

Niet lang

Omdat de interesse nu juist bij volwassenen groot is, was het dit seizoen flink puzzelen om iedereen in te passen. Daar komt nog bij dat nog steeds niet duidelijk is wat er gaat gebeuren met het sportcentrum, waarvan het zwembad al een tijdje gesloten is. ,,We horen bijzonder weinig van de gemeente. Volgens de laatste berichten hebben we niet al te lang meer, al wordt dat ook weer tegengesproken.’’

Toolenburg kan wat de beachvolleyballers betreft zeker een optie zijn, al hebben ze wel wat eisen mochten de velden daar uitgroeien tot vaste locatie. Zo willen ze eigen kleedkamers en een echte kantine. ,,Nu maken we gebruik van de kantine van de oude fitnessruimte’’, meldt woordvoerder Van Essen.

Ook heeft het hun voorkeur wanneer de velden, net als nu, omheind zijn. ,,Mocht het een open iets worden, dan zijn goede afspraken nodig, bijvoorbeeld over de opslag van materialen.’’ Wat eventuele verlichting betreft, vindt hij het belangrijk dat dat in goed overleg met de buurt gebeurt.

The Beach

In 2008 startte VHC Beach met trainingen in ’The Beach’ in Aalsmeer. Al snel was de animo zo groot dat ze Haarlemmermeer benaderde. Vanaf 2009 mochten beachvolleyballers hun zomers, wanneer de zaalcompetitie stil ligt, doorkomen op de ligweide van Het Spectrum.

Wie mee wil doen aan de beachvolleybaltoernooien op 7 juni, kan zich nog tot en met 3 juni inschrijven. De 4-tegen-4 toernooien beginnen om 10.00 en om 14.00 uur. Ze zijn ’uitermate geschikt voor vrienden-, familie-, buurt- en bedrijventeams’.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.