Bollies Beenhamparty tijdens Feestweek Zwaanshoek

Bollie sluit dit jaar Feestweek Zwaanshoek af.

Wessel Mekking
zwaanshoek

Bollie zingt Nederlandstalig, ’organiseert’ een polonaise en zorgt voor onbeperkt beenham. Bollies Beenhamparty is dit jaar op zondag 30 augustus om 16 uur het sluitstuk van de Feestweek Zwaanshoek.

’De zingende beenhamverkoper’ heet in het echt Jan Borst. Bollie is zijn bijnaam. Hij is al zo’n veertig jaar werkzaam in de vleesbranche, waarvan de helft bij Gertes Vlees en Vleeswaren. Daar is zijn taak de promotie en verkoop van de naar hem vernoemde Franse beenham. Bollie heeft een bijzondere marketingstrategie.

,,Ik heb hem ooit op Bevrijdingspop in Haarlem gezien’’, vertelt Gideon Duwel, een van de leden van Team Feestweek Zwaanshoek. Het maakte indruk. ,,Ik ben dat nooit vergeten.’’ Vorig jaar lukte het het feestweekteam nog niet om Bollie naar Zwaanshoek te halen, dit jaar wel.

De gezette artiest belooft onbeperkt broodjes beenham en muzikaal entertainment. ,,Ik zet de tent op z’n kop, het is altijd feest. Ik zing volop Hollands.’’ Bollies Beenhamparty draait om drinken, beenham eten en zingen. ,,Ik eis van het publiek dat ze de refreinen meezingen. Dat gaat altijd goed.’’ Ook wil Bollie, die ooit vanwege een scheiding optrad, in Zwaanshoek ’een polonaise organiseren’.

Epicentrum van de feestweek, die op dinsdag begint, is opnieuw de feesttent voor dorpsplein De Oase. De spelletjesavond en een soundmix- en playbackshow zijn twee nieuwe elementen van de Feestweek Zwaanshoek.

Monopoly

De soundmix- en playbackshow is op vrijdag 28 augustus om 21 uur. Tijdens voorgaande edities stond op deze avond een artiest in de feesttent. Maar dit jaar is gekozen voor een show waarbij de dorpsbewoners een actieve rol kunnen spelen, vertelt feestweekteamlid Duwel.

Een dag eerder, 27 augustus, is voor het eerst de spelletjesavond in de tent bij dorpshuis De Oase, met onder meer Monopoly, dammen en 30 seconds. Voorheen was de donderdag een avond waarop in de feesttent wat kon worden gedronken, maar veel meer ook niet. ,,We gaan nu met wat groepjes gezellig spelletjes doen’’, vertelt Duwel.

Op dinsdag om 19 uur openen de Lunatic Country Dancers de feestweek. Deze groep ontstond een kwart eeuw geleden in Zwaanshoek. Voor Nico Dorrestein, lid van het feestweekteam en dorpshuisbeheerder, reden om de linedancers naar de feestweek te halen.

(App-gebruikers zien de video hier)

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.